Den architektury 2018

Mezinárodních dnů je za rok opravdu velká řada, i proto jsme rádi, že existuje Mezinárodní den architektury. Letos jsme narazili na 8. ročník stejnojmenného festivalu, který se konal po celé republice ve dnech 28. září až 4. října.

 

Hlavním pořadatelem festivalu je spolek KRUH spolu s lokálními organizacemi a letošní téma Dnu architektury je „Architektura společně“, kdy si festival připomíná sté výročí od vzniku Československa. Program byl laděn do prvorepublikového stylu, a tak originalita prohlídkám a procházkám rozhodně nechyběla. S pojmem první republika a architektura se jistě pojí hned několik architektonických stylů, jako například kubismus, funkcionalismus, purismus či národní styl.

 

V rámci festivalu si opravdu každý přišel na své. Pokud vás nenadchla architektura, jistě byste našli zábavu na nádraží, neboť tam se konaly prohlídky pro milovníky vlaků a další zvídavé návštěvníky.

 

Spolek KRUH vznikl jako dobrovolný spolek AVU na Škole architektury v roce 2001 a snaží se o propagaci architektury. Pořádá pravidelné přednášky a diskuze, filmové projekce, a právě festival Den architektury. Ze všech sil chce lidem dokázat, že je důležité to, co se tvoří kolem nás.

 

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.