Bydlete po Americku, starožitný nábytek nejen do domácnosti

V srpnu se budeme věnovat stylům z různých koutů světa. Dnes se podíváme do Ameriky. Jaký je interiér americké domácnosti? Líbí se vám masivní nábytek, který vídáte v amerických filmech nebo jste spíš pro evropskou klasiku?

Jistě jste někdy viděli některý americký pořad, kde se staví nové domovy potřebným. Výsledkem je vždy interiér, který působí velmi bytelně a vyladěně. Víte, jaké je tajemství amerických designérů? Útulnost těchto nemovitostí je dána především drobnostmi a dekoracemi. Tyto doplňky bývají zpravidla pořízeny někde z druhé ruky. Inspirujte se v našem Antiku a vyberte si doplněk, který vám zútulní domov.

Americké dekorování je přizpůsobeno tradičním hodnotám a kultuře, vždy jde o to, aby se majitel doma cítil co nejlépe. S tím souvisí i barevnost interiéru, typické jsou texturované tapety. Je to spojení modernosti, art deco a glamour stylu.

Americký styl bydlení
Americký styl bydlení

Co se vzorů týče, jistě vás napadnou květiny. Ano, květinový vzor se objevuje na kobercích, záclonách či pohovkách. To vše doplněné křišťály a zrcadly s ozdobnými rámy.

Jste-li fanoušky amerického RETRA, jistě u vás naleznou místo plechové cedule nebo plakáty.

A jaké jsou tedy znaky amerického stylu?

  • Útulnost
  • Univerzálnost
  • Nadčasovost
  • Elegance
  • Symetrie
  • Pohodlnost

 

Dnes jsme si ukázali americký styl bydlení. Pokud se vám tento styl líbí a rádi byste si pořídili nějaký kousek nábytku, rádi pomůžeme s výběrem u nás v Antiku. Nový Antik Bazar je největší starožitnosti v Praze. Nabídka na internetu zahrnuje pouze část našeho kompletního sortimentu, proto neváhejte a navštivte nás u Nákladového nádraží na Žižkově.

Americký styl- obývací pokoj

Zdroj obrázků: pinterest.cz

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.