Milano Design Week 2018

Jak už název napovídá, dnešní článek věnujeme největšímu svátku designu ve světě vůbec – a sice řeč je o slavném Salone del Mobile. Milano. Tato každoroční kratochvíle se letos uskutečnila o víkendu 20. – 22. dubna a ty nejzajímavější „kousky“ vám nyní představíme v následujícím článku.

Pár čísel a trocha organizace

Padesátý sedmý ročník Salone del Mobile. Milano vidělo přes 300 000 návštěvníků, přes 2000 designérů z celého světa sem přijeli ukázat svá díla, která stojí za povšimnutí na ploše 200 000 m2 (pro představu teoreticky 28 fotbalových stadionů). Myslím, že už nemusím dále dokazovat, že rozsah této akce je až gigantický.

Nejdůležitějším místem celého Salone del Mobile.Milano je bezpochyby veletrh na výstavišti Rho za městem zvaný iSaloni. Návštěvníci se mohli těšit z veletrhu nábytku Salone del Mobile, veletrhu kuchyní EuroCucina a technologií v kuchyni, veletrh koupelen, veletrh bytových doplňků a tradiční veletrh nadějných designérů a značek SaloneSatellite.

Organizátoři neopomněli i fakt, že v davu 300 000 lidí se člověk bude chtít jistě nějak odreagovat a trochu i ztratit. Připravili proto doprovodný program v několika přilehlých čtvrtích, kde centrem byl Dóm a náměstí s expozicí Living Nature, která byla plná osvěžující zeleně a zimy. Umělci prostě vědí, jak navodit harmonii tělu i duši.

Pokud se člověk „nasosal“ energie v této relax zóně, mohl se vydat do dalších známých designérských čtvrtí – Brera, Isola, Lambrate a Zona Tortona (zde byl samostatný Tortona Design Week), který zahrnoval také spousty uměleckých expozic a všemožných tematických stánků.

Pokud tedy jste nadšenci a fanoušci všeho krásného, luxusního a chcete se kochat opravdovou nádherou, vyražte příští rok na Salone del Mobile. Milano. 58. ročník mají organizátoři naplánovaný na 9. – 14. dubna 2018 a zaručeně budete ohromeni.

Pokud zůstanete doma, podívejte se do našeho katalogu a vyberte si originální starožitný kousek, který bude ladit do vašeho interiéru.

 

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.