Ton ručně ohýbá již od roku 1861

Sladění klasiky a současných nápadů designérů. Židle a stoly, které se staly pojmy na trhu s nábytkem starožitným i moderním. Dnes vám představíme společnost Ton, která vyrábí již od roku 1861.

Historie Ton

Psal se rok 1861 a v Bystřici pod Hostýnem byl zahájen provoz továrny na ohýbaný nábytek. Zakladatelem byl Michael Thonet, jemuž jsme se věnovali v tomto článku. Prostředí bylo obklopeno bukovými lesy, které tak byly dokonale využity při výrobním procesu, a zároveň se ušetřilo za transport či pracovní sílu.

V roce 1871 se zde vyrábělo přes 300 000 kusů ohýbaného nábytku za rok, před první světovou válkou to bylo již 445 000 kusů. Firma zaměstnávala na 2000 lidí, o které se starala tak, že pro ně vystavila školky, domy, odborné školy aj.

Krizi po první světové válce společnost zdolala tak, že se spojila se společností Kohn-Mundus a její název se změnil na THONET-MUNDUS. Vzniklý mezinárodní koncern fungoval do roku 1940 a do konce druhé světové války byl řízen říšským protektorem. Od roku 1946 se stal národním podnikem THONET a v roce 1953 to bylo přejmenováno na TON – Továrna ohýbaného nábytku.

Jaká jsou kréda společnosti?

Kvalita – pětiletá záruka na výrobky

Spolupráce s designéry a architekty

Ekologie

Zlepšování a zamezení plýtvání

Společnost TON má velmi obdivuhodný příběh a myslíme si, že je třeba podporovat tradiční české značky. Podívejte se na nabídku starožitnictví Nový Antik Bazar a vyberte si z široké nabídky.

 

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.